Fabos House

Amherst, MA
,
2016
Anita Fabos and Karim Sumun were excited to find an affordable single family home just a block from their child’s school but were disheartened by the homes drafty windows and awkward spaces. Jones Whitsett worked with Anita and Karim on a multi-phased deep-energy retrofit transforming the humble ranch into an elegant and comfortable home while making only a few strategic moves. Valley Home Improvement worked closely with JWA i re-insulating the existing stud walls with 3 ½” of dense pack cellulose and adding 2 ½” of rock wool insulation before recladding with a new rain screen of metro fiber cement panels. The interior changes involved replacement of windows and doors, selective wall removal and stair re-design, and the renovation of bathrooms, breezeway and kitchen.